Органичен Витамин Д капсули - 60 броя

Органичен Витамин Д капсули - 60 броя
Производител: AquaSource
Код: 14
Налично: В наличност
Цена: 49.95 лв.
Количество:  

Витамин Д капсули - за слънчев ефект

Витамин Д е отговорен за усвояването на Калция в организма. Той, също така участва в процеса на делене на клетките и подпомага функцията на имунната система. Заедно с калция, витамин Д допринася за регулиране на енергийния метаболизъм, невротрансмисията, съсирването на кръвта и правилната функция на храносмилателните ензими.

Капсулите витамин Д се синтезират в организма под въздействието на слънчевите лъчи, но неговият недостиг се наблюдава при голяма част от хората, живеещи в страни със студен климат, както и при болшинството хора през студените месеци от годината и при бременни, нуждаещи се от допълнителен прием на калций, за да поддържат здрави зъби, кости и мускули.

Органичен витамин Д на AquaSource

Убеждението, че организмът винаги усвоява по-пълноценно полезните съставки, добити от натурални източници е причината АкваСорс да създаде един напълно чист продукт, съдържащ витамини и минерали, добити от естествени източници, извлечени чрез минимална външна намеса и обработка.

В лабораториите на AquaSource е установено, че най-добрият източник на витамин Д са органичните гъби на прах, осигуряващи чиста и концентрирана форма на витамин D2. При отглеждането на тези гъби не се използват пестициди и термични методи на обработка, което ги прави екологично чист продукт, подходящ за употреба от вегани и вегетарианци.

В състава на органичния витамин Д на Аква сорс са и червените водорасли sp.Lithothamnion. Тези водорасли са рядък и уникален вид, известен като идеалния природен източник на калций и се намират недалеч от бреговете на Ирландия.

За кого е подходяща употребата на капсули витамин Д?

За болшинството хора ежедневното излагане на слънце в продължение на 10-20 минута е напълно достатъчно за нормален синтез на витамин Д в организма. Неговите запаси, обаче трябва да се допълват чрез външен прием, под формата на хранителна добавка от:

  • Бременни и кърмещи жени
  • Бебета и малки деца под 5 годишна възраст, отглеждани в условия на недостиг на слънчева светлина
  • Хора над 65 годишна възраст, склонни към заболявания на костната система
  • Хора, прекарващи голяма част от времето си в затворени помещения или такива, които покриват напълно тялото си при излизане на открито

Дозировка на витамин Д капсули

До 1-2 капсули витамин Д дневно или според указанията на Вашия лекар.

Copyright © 2015 - 2019 Kolastra.v.bg – Коластра в България. Всички права запазени.

Препоръчано от Lechenie.bg

SEO от Ideamax— SEO от Ideamax