Хималайска каменна кристална сол - 400 г - за приготвяне на Соле

Хималайска каменна кристална сол - 400 г  - за приготвяне на Соле
Производител: AquaSource
Код: 46
Налично: В наличност
Цена: 9.50 лв.
Количество:  

Натурална кристална сол – универсална и полезна

Хималайската сол, за разлика от обикновената трапезна сол не се обработва по химичен или термичен начин. Тя се добива на големи каменни блокове, които се измиват, сортират и се сушат на слънце, след което се натрошават до необходимите размери и се пакетират  – изцяло ръчно.

Поради високата степен на нейната чистота,  съхранена от съвременните замърсявания, хималайската сол не се деминерализира и пречиства, което позволява запазването на нейната кристална структура.

Полезни свойства на хималайската кристална сол:

Хималайската сол възстановява солевия баланс в организма, като същевременно подпомага детоксикацията на тялото. Тя нормализира кръвноното налягане, укрепва стените на кръвоносните съдове и намалява нивата на лошия холестерол в кръвта.

Кристалната сол стимулира дейността на нервните клетки, подобрявайки процеса на обмяна на информация между тях. Нейната употреба под формата на инхалации, обтривки, компреси и като разтвор Соле дава положителен ефект при кожни раздразнение и заболявания на дихателната система.

Хималайската сол подобрява клетъчния метаболизъм и благоприятства усвояването на лекарства и хранителни добавки. Предотвратява болезнени мускулни крампи и заздравява костите, като значително намалява риска от развитието на остеопороза. Препоръчва се на бременни жени, тъй като подобрява състава на амниотична течност.

Кристалната сол  може да се използва под формата на гаргари, промивки на устната кухина при възпаления на венците, за прочистване на синусите и като маска за лице. Тя е чудесна добавка към солите за вана, тъй като вместо да отнема от влагата на кожата я хидратира в дълбочина.

За детоксикация на организма се препоръчва солеви разтвор Соле,като разтворът се пие на гладно всяка сутрин, с цел регулиране на дейността на червата и стомаха, а заедно с тях и на храносмилането и обмяната на веществата.

Каменната хималайска сол е най-подходяща за приготвяне на солеви разтвор Соле, който всеки може да си приготви в домашни условия.

Начин на приготвяне на Соле:

Няколко големи кристала от хималайската кристална сол се поставят в стъклена кана (или друг стъклен съд), след което се добавя качествена изворна или филтрирана вода (в никакъв случай минерална), докато съдът се напълни.

Разтворът не се разбърква. След около 24 часа се проверява дали солта се е разтворила напълно и ако това е така се добавят още няколко кристала за още 24 часа. Когато водата повече не може да разтваря солта, каменните кристали ще останат неразтворени на дъното, което значи, че разтворът става наситен на 26% и е готов за консумация.

Този концентрат може да се добавя към водата за пиене или да се прилага по друг начин.

Опкаовка: 400гр –пакет – за приготвяне на Соле

Производител: AquaSource

Copyright © 2015 - 2019 Kolastra.v.bg – Коластра в България. Всички права запазени.

Препоръчано от Lechenie.bg

SEO от Ideamax— SEO от Ideamax