Хималайска фина кристална сол - 400 г - пакет - пълнител за солница

Хималайска фина кристална сол - 400 г - пакет - пълнител за солница
Производител: AquaSource
Код: 44
Налично: В наличност
Цена: 9.50 лв.
Количество:  

Натурална кристална сол – универсална и полезна

Хималайската кристална сол се е формирала преди 250 милиона години, под влиянието на мощни геотермални въздействия. Всички, естествено съществуващи микроелементи и минерали са налични в съвършената биохимическа структура на хималайската сол, което улеснява усвояването им от клетките, както и запазването на първоначалното въздействие на честотите и вибрациите, съхраняващи цялата енергия.

Хималайската сол се добива от планина, намираща се в подножието на Хималаите на територията на Северен Пакистан. Солната верига се разпростира на приблизително 300км дължина и около 20км ширина и се смята за един от най-големите и най-стари солни източници в света.

Добивът на сол от мините се осъществява ръчно. Солта се добива на големи каменни блокове, които се сортират, измиват се и се изсушават на слънце, след което се натрошават до необходимите размери и се пакетират. Поради високата си степен на чистота, съхранена от съвременното замърсяване, Хималайската сол не се деминерализира и не се пречиства. Това позволява да се запази нейната кристална структура. 

Защо е толкова ценна кристалната Хималайска сол?

Кристалната сол от Хималаите е 100% чист натурален продукт. Тя съдържа над 97% натриев хлорид и редица жизнено важни минерали и елементи за човешкия организъм, намиращи се в усвоима йонна форма, като калий, калций, магнезий, фосфор, а нейният розов цвят се дължи на съдържащото се в нея желязо.

Според редица изследвания Хималайската кристална сол съдържа 94 елемента от Менделеевата таблица, от които 84 участват в метаболизма на човешкия организъм. Те се намират в солта в същото съотношение, в което са били в първичния океан, от който се счита, че се е зародил животът на Земята.

Приложение на хималайската фина кристална сол

Лечебните свойства на фината кристална сол могат да се използват за голяма част от заболяванията и неразположенията в човешкия организъм. Тя се използва най-често под формата на:

  • Като солеви разтвор Соле
  • Инхалации за прочистване на дихателните пътища
  • Очни бани
  • Натривки и компреси на тялото
  • Под формата на възглавничка при болки в ставите и мускулите
  • Под формата на солен разтвор при гъбички
  • Дамски душ
  • Като соли за вана
  • За детоксикация на организма

Фината кристална сол се предлага в опаковка от 400гр, като пълнител за солница.

Производител: AquaSource

Copyright © 2015 - 2019 Kolastra.v.bg – Коластра в България. Всички права запазени.

Препоръчано от Lechenie.bg

SEO от Ideamax— SEO от Ideamax