Хималайска едра кристална сол - 400 г - пълнител за мелничка

Хималайска едра кристална сол - 400 г  - пълнител за мелничка
Производител: AquaSource
Код: 45
Налично: В наличност
Цена: 9.50 лв.
Количество:  

Натурална кристална сол – универсална и полезна

Защо е полезна Хималайската кристална сол?

Хималайската кристална сол е 100% екологично чист, натурален продукт. Тя съдържа над 97% натриев хлорид и редица жизнено важни минерали и елементи за човешкия организъм - изцяло в усвоима йонна форма, сред които калий, калций, магнезий, фосфор, а нейният розов цвят се дължи на съдържащото се в нея желязо.

Според редица изследвания Хималайската кристална сол съдържа 94 елемента от Менделеевата таблица, от които 84 елемента, участващи в метаболизма на човешкия организъм.

Как да използваме и съхраняваме хималайската кристална сол?

Хималайската сол може да се закупи в пакет или директно с мелничка. Тя е доста по-скъпа от обикновената сол, но пък и нейните предимствата за здравето са значително повече. Съхранява се подобно на обикновената готварска сол – на сухо и проветриво място, далеч от пряка слънчева светлина.

Приложение на хималайската сол:

Хималайската сол възстановява солевия баланс в организма, като същевременно подпомага неговата детоксикация. Тя нормализира кръвноното налягане, укрепва кръвоносните съдове, намалява нивата на лошия холестерол в кръвта и оказва положително действие при кожни болести и заболявания на дихателната система.

Хималайската сол подобрява клетъчния метаболизъм и храненето, благоприятства по-доброто усвояване на лекарства и хранителни добавки. Предотвратява болезнени мускулни крампи, укрепва костите и значително намалява риска от развитието на остеопороза. Препоръчва се дори на бременни жени, защото подобрява състава на амниотичната течност.

  • Готвене: Хималайската сол може напълно да замести обикновената готварска сол както в сурови, така и в термично обработени храни. Много хора определят вкуса на хималайската сол, като много по-приятен и затова предпочитат да използват именно нея за овкусяване на храната си.
  • Лечение: Едрата кристална сол може да се използва за гаргари, инхалации за прочистване на дихателните пътища, промивки на устната кухина при възпаления на венците и за почистване на синусите. Подходяща е за приготвяне на солеви разтвор Соле, който може да се използва както вътрешно, така и външно, под форма на компреси, разтривки, интимен душ и др.
  • Красота: Хималайската сол е чудесна добавка към маски за лице и соли за вана. Тя не само лекува, но е и ефективно средство за разкрасяване, като вместо да отнема от влагата на кожата я хидратира в дълбочина, правейки я по-гладка, стегната и свежа.

Опаковка: 400гр едра кристална солв пакет (пълнител) за мелничка.

Производител: AquaSource

Copyright © 2015 - 2019 Kolastra.v.bg – Коластра в България. Всички права запазени.

Препоръчано от Lechenie.bg

SEO от Ideamax— SEO от Ideamax